GRAMMA Aligoté 2012

GRAMMA Aligoté 2012 – singurul alb românesc care obţine o medalie de aur la Best Wine 2013, în Japonia

Vinul Aligoté, produs şi îmbuteliat de către Casa Olteanu în 2012 sub brandul Gramma şi distribuit în Japonia de către RIJT International, a câştigat aurul pe 2 iunie 2013 în Tokyo, în cadrul competiţiei anuale naţionale BestWine.

BestWine este unul dintre cele mai apreciate evenimente oenologice din Japonia, fiind o competiţie ce are la bază un concept aparte de evaluare şi apreciere a vinurilor. Juriul BestWine analizează cele mai delicioase vinuri disponibile pe întreg teritoriul Japoniei, fără a ţine cont de soi, brand, zona de provenienţă şi condiţiile terroir-ului,  preţ sau alte elemente care tind să modifice percepţia consumatorului de vin.Astfel, cei 70 de membri ai juriului notează vinurile după cea mai importantă caracteristică a acestora – gustul, felul în care acesta îi face să se simtă pe iubitorii de vin.

Gramma Aligoté a obţinut Medalia de aur la secţiunea Expert, din categoria Sec-Alb, categorie în care acesta este şi singurul vin românesc. Vinul este produs dintr-o vie de origine controlată din apropierea Iaşiului, din struguri culeşi la maturitate deplină şi cu o concentraţie de 12,4 % alcool. Ceremonia de premiere şi degustare pentru public va avea loc pe 24 iulie în Tokyo Mejiro – Tokyo Hotel Chinzansou.

Gramma este brandul românesc de vinuri albe premium care se remarcă prin simplitate, eleganţă şi accentul pe conversaţie. Născute 2009 în Iaşi, pe dealurile Buciumului, în localitatea Vişan, Comuna Bârnova, vinurile Gramma au cucerit publicul încă de la început, generând sute de pagini de aprecieri pe blog-uri şi articole în presa de specialitate.